شنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ | Sat 18 May 2024
    برای اطلاع از تعرفه هزینه تبلیغات در باشگاه خبری فراساحل با ما تماس بگیرید
    جهت انتشار رایگان اخبار فعالیت های شرکت خودتان در حوزه صنعت فراساحل با ما تماس بگیرید
    باشگاه خبری فراساحل؛ مرجع تخصصی انتشار اخبار صنعت فراساحل ایران و جهان
Breaking News
محیط زیست دوشنبه ۱ آبان ۱۳۹۶ ، ساعت ۱۰:۵۳:۳۷

افزایش دی‌اکسید کربن بر همه آبزیان اثر خواهد گذاشت

باشگاه خبری فراساحل: یک مطالعه بزرگ حاکیست که تمام انواع موجودات ساکن اقیانوس‌ها دستخوش پدیده اسیدی شدن آب‌ها خواهند شد که ناشی از افزایش تولید دی اکسید کربن توسط جامعه مدرن است. به گزارش باشگاه خبری فراساحل و به نقل ایسنا، این مطالعه که هشت سال طول کشیده و ۲۵۰ کارشناس و متخصص علوم زیست‌محیطی در آن شرکت داشته‌اند نشان می‌دهد که به خصوص نوزادان دریایی در این میان آسیب‌پذیر خواهند بود. این بدان معنی است که شمار ماهی‌های "روغن" (Cod) که به بزرگسالی خواهند رسید ‌می‌تواند به یک چهارم یا کمتر کاهش یابد. این ارزیابی محصول پروژه "بیواسید" است که توسط موسسات آلمانی هدایت ‌می‌شود. قرار است خلاصه ای از یافته‌های اصلی این ارزیابی در ماه نوامبر در نشست سالانه مذاکره کنندگان آب و هوایی سازمان ملل که امسال در شهر بن برگزار خواهد شد عرضه شود.

بنابر این گزارش، نویسندگان گزارش "تاثیر بیولوژیکی اسیدی شدن اقیانوس‌ها" ‌می‌گویند که بعضی از جانوران ممکن است مستقیما از گرمایش بهره ببرند اما حتی این گروه هم احتمالا در اثر تغییرات در شبکه غذایی به دلیل گرمایش به طور غیرمستقیم آسیب خواهند دید. به علاوه بررسی‌ها نشان می‌دهد که تغییرات ناشی از اسیدی شدن در اثر تغییرات اقلیمی، آلودگی، توسعه سواحل، ماهیگیری بی رویه و کودهای کشاورزی بدتر خواهد شد. اسیدی شدن اقیانوس‌ها به این دلیل اتفاق ‌می‌افتد که دی اکسید کربن آزاد شده در اثر سوزاندن سوخت‌های فسیلی در آب حل می‌شود و به تولید اسید کربنیک منجر می‌شود که PH (خاصیت اسیدی یا بازی) آب را تغییر می‌دهد. از زمان شروع انقلاب صنعتی میانگین PH آب‌های سطحی اقیانوس‌ها از ۸.۲ به ۸.۱ کاهش یافته یعنی میزان اسیدی بودن آب ۲۶ درصد بالا رفته است.

کارشناسان از سال ۲۰۰۹ در این برنامه مشغول مطالعه تاثیر اسیدی شدن بر آبزیان در جریان دوره‌های مختلف حیات، چگونگی تاثیر آن بر شبکه غذایی و امکان تخفیف این آثار از طریق انطباق تکاملی بوده‌اند. بعضی از مطالعات در آزمایشگاه بود اما سایر مطالعات در دریای شمال، بالتیک، اقیانوس منجمد شمالی و پاپوآ گینه نو انجام شد. ترکیبی از بیش از ۳۵۰ مقاله علمی در مورد تاثیر اسیدی شدن اقیانوس‌ها آشکار ‌می‌کند که تقریبا نیمی از گونه‌های جانوری که آزمایش شدند واکنشی منفی به افزایش متوسط تراکم دی اکسید کربن در آب داشتند. دکتر کارول ترلی، متخصص اسیدی شدن اقیانوس از آزمایشگاه دریایی پلی موت این آزمایشات را فوق‌العاده مهم ‌می‌داند. او در این باره گفت: این مطالعه باعث شناخت گسترده ای درباره تاثیر اسیدی شدن بر طیف وسیعی از ارگانیسم‌های دریایی از میکروب‌ها گرفته تا ماهی‌ها داشته است. او تاکید کرد: با نزدیک شدن مذاکرات تغییرات اقلیمی سازمان ملل در ماه نوامبر امسال در بن، حالا خوب می‌دانیم که اقیانوس‌ها و اکوسیستم‌های آن را نباید نادیده گرفت.



  کد خبر : 4657
  ارتباط با سردبیر : info@opc.ir
 

توجه :

در زمینه‌ انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است :
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • «OPC» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • «OPC» از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.
اظهار نظر در خصوص این خبر :